LEDREBORG PALACE GOLF CLUB

Skottehusvej 12
4320 Lejre
Telefon: 46461630
Email: golf@lpgc.dk
Hjemmeside: http://www.lpgc.dk
CVR: 32804799
Antal ansatte: 10
Etableringsår: 2007

Profil

LEDREBORG PALACE GOLF CLUB
Faldo Course er, som navnet fortæller – designet af golflegenden Sir Nick Faldo. Som den eneste bane i Skandinavien. Den er designet som en såkaldt ”inland links” efter engelsk tradition og bærer en lang række af de karakteristika, som normalt følger links baner med mange og dybe bunkers, faste og hurtige greens, kuperede fairways, som er omgivet af den høje flotte rough. De dybe fairwaybunkers bør man gå langt for at undgå, når man lægger sin gameplan. Havner din bold i en af disse, medfører det ofte tab af slag.

Faldo Course blev ikke designet!
Faldo Course er anlagt i den eksisterende natur, og der har i langt overvejende grad været tale om, at Sir Nick Faldo skulle ”finde banen” i det eksisterende terræn, da banen ligger i Nationalpark Skjoldungernes Land.
Han har med andre ord gået området tyndt og besluttet sig for, hvor de 18 huller skulle være.
Der er maksimalt flyttet jord svarende til ½ højdemeter for at sikre, at den oprindelige natur forblev intakt.

Enestående natur
Naturen er ganske enestående. Faldo Course er placeret i ”smørhullet” af Ledreborg Gods’ 1.600 hektar, hvilket er en smuk naturoplevelse på runden og med Ledreborg Slot i baggrunden op ad 18. hul og i dag er området også en del af Nationalparken.

Alle huller er vidt forskellige
På Faldo Course er alle huller meget forskellige. Hvert enkelt hul byder på sit eget design, udfordringer, optiske bedrag og ondulationer på greens. Du bliver konstant udfordret på Course Management og på intet tidspunkt, er der mentale pauser.
Samtidigt er Faldo Course ubetinget den danske golfbane, der arealmæssigt fylder mest med sine ca.165 hektar.
Ordet ”fore” er derfor ikke noget, du vil opleve ofte på Faldo Course – der er god plads til alle sider – hele tiden. Selvom banen i sin grundform er relativt åben, ser du ikke meget andet end det hul, du er i gang med at spille.

Forskellige strategier og blinde slag
Alle huller er kendetegnet ved, at der kan vælges flere forskellige og rimelige alternative strategier. Indtil du kender banen, vil du ofte opleve flere blinde slag, hvilket har frustreret mange første gangs besøgende. Er du i tvivl – så slå efter det, du kan se. De brede fairways giver dog altid en god mulighed for at komme godt afsted, selvom du ikke altid er sikker på retningen.
Derudover er det oftest muligt at finde sin bold i roughen.

Greens
Greens er kuperede, faste og ganske store. Ikke færre end 2,2 ha greens bliver singleklippet og tromlet flere gange om ugen i sæsonen.
De kuperede greens medfører, at det ofte har stor betydning på hvilken side af pinden du ender.
På varme sommerdage, når greens er ekstra faste, bør du indkalkulere en del rul efter landing og meget hurtige greens.

Valg af teested
På Ledreborg findes ikke de traditionelle dame- og herre-teesteder. Vi har Teestederne 65, 60, 56, 53, 49 og 45, og de udgør seks meget forskellige golfbaner, der alle kan spilles af såvel damer som herrer. De fleste damer spiller 49 og herrerne 56 eller 60.
Uanset hvilket Teested du vælger, så er banen en udfordring pga. placeringen af bunkers og de hurtige kuperede greens.

Kontaktpersoner

Navn Stilling Telefon Email
Michael Brink PGA Head Pro 24412710 golf@lpgc.dk